Novosti

Karatisti za decu svratišta!!!

Karatisti za decu Svratišta

Dragi karatisti,

Vreme je da još jednom, van karate tatamija, budemo veliki i pomognemo drugima.

Ovaj put se borimo u akciji „Karatisti za decu Svratišta“ u kojoj ćemo sakupiti ono što nama više ne treba, a značiće mnogo deci koja su prinuđena da žive i rade na beogradskim ulicama.

U saradnji sa Centrom za integraciju mladih, klubovi Beogradskog karate saveza sakupiće što više odeće, školskog materijala, igračaka za decu koja nemaju dom kakav većina od nas ima, za decu koja imaju drugačija detinjstva, koja nemaju uslove da idu redovno u školu, da se bave sportom kao mi.

Pomoći ćemo deci koja su siromašna i o kojima društvo najmanje brine. Oni se okupljaju na dva mest u Beogradu – u Svratištu (Krfska ulica 7a) i u dnevnom centru za decu (Bu. A. Čarnojevića 145). To su jedina mesta u Beogradu koja im daju priliku da žive makar slično nama, mesto gde se mogu besplatno odmoriti, ogrejati, okupati se, nahraniti se, učiti…

Danas u Svratištu ima preko 150 dece od pet do 18 godina. Da bi tamo imali što bolje uslove, molimo vas da pregledajte vaše ormare, podrume, tavane i spakujete zimsku i jesenju odeću i obuću za uzrast dece od pet do 18 godina (naročito donje delove odeće za dečake – trenerkice, pantalone, farmerke); donji veš i čarape (veš bi trebalo da bude samo nov, ostale stvari, naravno, mogu da budu polovne); školske rančevi i torbe, sveske, pernice, olovke, bojice;  igračke (sve dolazi u obzir osim plišanih igračaka – zbog higijene); slatkiši, sokovi; higijenske stvari (šamponi, sapuni, toalet papir, ubrusi, maramice…).

Ako pronađete nešto sa ovog spiska, zapakujte i donesite, ova akcija traje do prvog decembra 2013.

Posle uspešne akcije u kojoj smo sakupili dovoljno novca za CTG aparat za Fond Bitka za bebe, vreme je da još jednom pokažemo zašto su karatisti ponos naše države i društva.

Sportski i humani pozdrav!

About admin